vreausapictez

arte vizuale, expozitii, tehnici

Salutari tuturor :)

Am deschis acest topic in ideea ca avem toti intrebari diverse si impreuna putem gasi raspunsuri si detalii :)

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Eu as vrea sa intreb, sper ca nu suna ciudat.. care e diferenta intre albul de zinc si albul de titan. De exemplu intre rosu vermillon, crimson, permanent sau primar diferenta se vede clar.. dar intre aceste doua alburi care e logica? Se combina diferit, au alta compozitie... ?

Răspunde la Aceasta

Albul de titan are densitate mai mare ,pigmentul [oxidul de titan] este mai opac ,deci are putere de acoperire mai mare decat albul de zinc ,care este mai transparent .Cu alte cuvinte cand pui alb de titan se cunoaste iar cand pui alb de zn parca n-ai pune ,,,, insa in timp rezista mai bine albul de zinc ... asta e avantaj si dezavantaj....Mai sunt si altele dar nu-i cazul sa intram in prea multe detalii ...

Răspunde la Aceasta

Aham :)
Multumesc frumos de lamurire.

Răspunde la Aceasta

Albul de zinc, in timp, crapa si se cojeste, deci albul de titan este mai rezistent (Marc Havel - Tehnica tabloului), constatat si practic. Albul de titan are o usoara tenta galbuie, este compatibil cu toti pigmentii datorita neutralitatii chimice cu toate ca s-ar parea ca are un usor efect de decolorare a culorilor pe baza de cadmiu.
In general este bine sa amesteci aceste doua tipuri de alb pentru a corecta defectele unuia cu calitatile celuilalt (am vazut ca se gasesc si de cumparat alburi care sunt obtinute prin amestecul celor 2)

Răspunde la Aceasta

@ Albul este in variante diferite in functie de elementul de baza si fabricant.Vasile are perfecta dreptate A,de titan este rezistent nu crapa de aceea este bun pentru ebose,baza lucrarii.A,de zinc in strat gros crapa.Dar nu acesta este destinatia sa.In general se foloseste la voaluri,pentru nori pentru diluarea /deschiderea altor culori.A fost albul de plumb ,azi scos fiind toxic.Litarga de pb.era folosit pentru limpezirea uleiului de in. Clarificarea,fierberea uleiului de in este benefica prin expunere la soare in sticle transparente pus intre geamurile caselor traditionale.Poate fi depozitat asa ani de zile.Dupa ani se clarifica , se ingroasa ca un fel de lac de ulei.In timp se inegreste (Zn,Pb /cel mai tare.) Un alt alb este albul de argint.F,scump afara.La noi inca nu am gasit. Mai este albul de titan rusesc amestecat cu schipidar si o rasina foarte aderent,Culorile de pamant Rusesti fabricate la Sct.Petersburg erau f f bune! Culorile chinezesti si cele franceze L.da Vinci au putere mica de acoperire.Depinde de tehnica.E adevarat ca tehnica in glasiuri cu verniuri de lucru dau efecte deosebite.Dar pentru cei f avansati stapini pe tehnica. Sper ca am lamurit un pic unele lucrur, iIn esenta fabricantul este obligat sa insoteasca marfa de proprietatile si incompatibilitatile uleiurilor.Dar aceste informari se fac rar prin UAP-uri.Cu respect si prietenie Daniel.DDD/DDG

Răspunde la Aceasta

Am si eu o intrebare.Cand impasatez pigmenti cu ulei de in , pentru a reveni cu un ulterior strat trebuie sa astept 2-3 zile .Aceasta asteptare ma frustreaza, motiv pentru care am adaugat in uleiul de in aquaragea (diluant) in proportie de 1/4 si am observat ca se usuca foarte repede(ba mai mult uleiul devine mai viscos si ii da consistenta mai mare). E gresita aceasta modalitate? Va crapa vopseaua? Va pierde din stralucire?

Răspunde la Aceasta

Tehnica ficaruia trebuie sa tina cont de materiale.Impastare= nu e eficienta decat la tehnica in cutit.Posibilii dluanti: Petrol ,esenta de terebentina,verni de lucru. Esentele se folosesc si mixt :culoare,esenta terebentina/ulei de in.In general se foloseste vara in crud sa nu se usuce prea repede.Iarna uleide in fiert care se usuca mai repede sau uleiuri sicativate.Se gaseste si sicativ.Tehnica e ca bucataria.Principiul e gras pe slab si reciproca.In cazul gras care nu mai primeste se folosesc verniuri retus si chiar zeama de usturoi.( Cenino Cenini!) DDD

Răspunde la Aceasta

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori in amestecul culorilor: cum se poate obtine culoarea aurie : ce nuante trebuie amestecate pentru a obtine aceasta culoare?

Răspunde la Aceasta

Si as mai avea o intrebare:ce carte recomandati pentru un studiu asupra picturii in ulei?

Răspunde la Aceasta

As avea si eu o intrebare .
Am cumparat niste culori acrilice si neavand experienta in aceasta tehnica mi-ar prinde bine niste
relatii.
Poate cineva sa ma ajute?

Răspunde la Aceasta

@valentin neagu: Eu am o carte pentru pictura in ulei (incepatori). Daca ai ceva rabdare, o scanez si ti-o trimit.

Valentin Neagu a spus :
Si as mai avea o intrebare:ce carte recomandati pentru un studiu asupra picturii in ulei?

Răspunde la Aceasta

Liviu Lazarescu: Tehnica picturii in ulei
Marc Havel: Tehnica tabloului
Cenino Ceninni: Tratatul de pictura
Georgio de Chirico: Memorii
Daca o gasesti pe prima ar fi suficient, este o sinteza foarte reusita a tot ce s-a scris despre tehnica picturii in ulei.
Cu consecventa o sa le gasesti pe la anticariate, tot acolo le-am gasit si eu.

Valentin Neagu a spus :

Răspunde la Aceasta

Răspunde la Aceasta

CURSURI DE PICTURA / DESEN

Bucuresti
Alege cursurile de desen care ti se potrivesc:

1.Curs introductiv de pictura
Structuracursului.doc

2. Curs pictura nivel incepator si intermediar, oferta 1
Prezentarecurs.doc

3. Curs pictura nivel incepator si intermediar, oferta 2
Curs de desen si pictura nivel mediu si incepator.docx

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Insignă

Se încarcă...

Activitatea Recentă

ciocan cosmin s-a alăturat la grupul utilizatorului Artiel
Sunteti invitati sa participati cu cate 2-3 opere pentru expozitia Vreausapictez.Fiecare dintre participanti va primi un vot pentru cea mai buna dintre lucrari. Sa speram ca dupa cea virtuala, va urma si o expozitie reala.
cu 8 ore în urmă
ciocan cosmin s-a alăturat la grupul utilizatorului Artiel
Care este autoportretul preferat?
cu 8 ore în urmă
Valentin Neagu a adăugat o fotografie
compozitie
cu 11 ore în urmă
Mindrila Iulian s-a alăturat la grupul utilizatorului Artiel
grup dedicat artistilor de nivel intermediar
cu 14 ore în urmă

© 2010   Creat de Artiel

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor