vreausapictez

timp creativ

     Este prima mea tema de discutie  si nu am de loc experienta in acest domeniu de aceea va rog sa nu luati in nume rau sau, sa nu ma ma judecati daca voi pune in discutie o problema care pentru mine pe zi ce trece devine mai ardenta. Asta ar fi problema procurarii ramelor.Doresc ca fiecare dintre tablourile mele sa primeasca rama cuvenita,dar nu stiu (chiar de loc!!) unde sa ma adresez,cum sa fac comenzile,cat costa de fapt....si tot ce se leaga de aceasta tema.

     Daca,Dvs. cei de la Vreausapictez aveti timp si bunavointa va rog sa ma ajutati cu sugestii, idei, spuneti-mi unde sa ma duc si ce sa intreb si cum sa fac comanda pentru rame. Poate vi se pare incredibil sau absurd dar n-am mai facut asa ceva.

      Ptr. inceput, va multumesc tuturor penru ajutor.

      Toate cele bune,pe curand Katharina R.

Vizualizări: 342

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Fac speculatii si incerc sa va raspund dar Dvs. va ramane sa cautati pe Google pentru orasul Dvs. sau oriunde in tara.Ramele se fac din lemn, -asta o stiti - deci caut sa ma adresez unei fabrici sau atelier care face mobila. Totusi cred ca mai practic ar trebui sa cautati ce unitati de taiat sau de pus geamuri exista in orasul Dvs., deoarece acestea fac de multe ori si rame pentru tablouri si asigura si ramele cu geamuri cu tot  pentru tablourile respective.Exista tentatia, pana la urma destul de umana, sa comandam rame sofisticate.Ori Dvs. produceti si expuneti, cu sau fara vanzare, panze pictate. Cred ca centrul de atentie trebuie sa ramana in primul rand pictura, rama si geamul avand rol de protectie. E bine sa nu uitati ca o rama sofisticata-la care o contributie insemnata isi poate aduce  un atelier de sculptura, costa foarte mult. Daca dispuneti de bani si pictura se ridica la un nivel deosebit, atunci cele doua lucruri pot crea un efect armonic deosebit. Eu am cumparat rame dar pentru format mic si m-a costat in jur de 10 lei bucata. Este vorba de acel gen de rame in care pui fotografii.Am gasit astfel de rame la fotograf, dar sunt si magazine specializate care vand articole de desenat, pictat, etc. Mai exista o modalitate. Sa folositi o rama simpla neprofilata, cu suprafata dreapta. Puneti pe aceasta suprafata hartie higienica rupta bucatele si amestecata cu aracet. Pasta astfel obtinuta este modelata pe suport prin batere cu un cutit ori o scula ascutita, obtinandu-se o suprafata care seamana cu o coaja de copac.Folositi o carpa sau o pensula si baituiti suprafata obtinuta, iar dupa uscare o lacuiti cu nitrolac. Atentie, nitrolacul este un produs toxic, probabil cancerigen.
.

Buna ziua si La multi ani 2017 !

Eu cred ca o rama simpla, fara culori metalice, sau lemn scluptat sau modelat scoate in evidenta tabloul.

Se pot face "bijuterii " din lemn prin trafore, prin scluptare sau prin frezare dar aceste lucrari arata mai bine fara sa le mixezi cu un tablou.

Respect

Razvan

Răspunde la discuţie

© 2019   Created by Artiel.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor