vreausapictez

timp creativ

Ce parere aveti despre rolul artistului in modelarea gustului public? In multe orase europene arta nu e la muzeu ci in toate locurile curente.

Atasez mai jos cateva astfel de exemple (metroul la Stockholm)


Vizualizări: 265

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al vreausapictez !

Alătură-te reţelei vreausapictez

Comentariu publicat de ioana mandru pe Februarie 9, 2010 la 11:15am
SUPERB.Ar fi frumos sa ne gandim mai mult la asta si sa incepem serios sa ne preocupam de stresul atmosferei in care traim, mie imi place si acum sa merg cu metroul, va da-ti seama cum ar fi daca ar arata asa, ne-am vedea mai des.
Comentariu publicat de ioana mandru pe Februarie 9, 2010 la 11:11am
Superb!!! As fi gata sa fac si eu asta, sigur nu singura, ar fi mai putin stres in atmosfera, ar fi o poezie, sincer ne-ar placea sa ne vedem mai des la metrou.
Cand incapem?!
Comentariu publicat de Rodica Baniceru pe Februarie 8, 2010 la 7:01pm
S-a incercat, in 2007, un proiect pilot pe tema asta, iniţiat de instituţiile partenere Goethe-Institut Bukarest, Institutul Cultural Roman (ICR) şi Allianz Kulturstiftung. Se urmareau trei obiective:
1. să încurajeze Bucureştiul să ţină pasul cu evoluţia artei contemporane şi să dezvolte interes faţă de spaţiul public
2. pe termen scurt, proiectul urmăreşte să creeze o iniţiativă autonomă privind arta în spaţiul public
3. pe termen lung, această iniţiativă autonomă va permite realizarea susţinută şi continuă a proiectelor în spaţiul public.
Cu exceptia unor galcevi intre initiatori si invitatii sa participe la aceasta etapa (ca n-au participat, de ce n-au participat, etc.) nu am mai auzit sa se fi intamplat ceva notabil. Si, totusi, avem si un Centru de Cercetare si Creatie Artistica al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti (UNAB) - Facultatea de Arte Decorative si Design, care se ocupa cu cercetarea in domeniul artei in spatiul public. De vazut la adresa: artainspatiulpublic.blogspot.com/
Comentariu publicat de Stepan Aurelia pe Februarie 8, 2010 la 5:18pm
Foarte frumos ! asa o sa fie si la noi ......!
Comentariu publicat de Stepan Aurelia pe Februarie 8, 2010 la 5:08pm
Aceste poze ar trebuii sa ajunga pe masa ministrului culturii ! Chiar si mai mult , facut un referendum cu intrebarea ' " vreti ca statiile noastre de metrou, si CFR sa arate asa ? " si precis ca raspunsurile vor fi afirmative si nesperat de multe,deoarece in adincul fiecaruia salasluieste " frumosul " dar trebuie cizelat ! chiar si in perioade mai grele ar fi posibil dar..... lipsa ducem de " cizelatori " adevarati ! - Nici diamantul nu straluceste daca nu este slefuita ! dar tot de un slefuitor priceput. Cit de frumos ar fi sa se intimple toate astea si la noi, dece numai la altii... ?
Comentariu publicat de DIMISCA LAURENTIU pe Februarie 7, 2010 la 7:40pm
Sorry,daca vrei poti vizitati situl meu rubrica ambient www.dimiscartgallery.com
Comentariu publicat de Artiel pe Februarie 7, 2010 la 5:55pm
Ma gandeam la statia de metrou Universitate, din Bucuresti, care a fost refacuta de curand si care seamana incredibil de mult cu stilul Casa Poporului, plat, fara nici un pic de imaginatie.
Comentariu publicat de RADU MIHAELA pe Februarie 7, 2010 la 5:42pm
Modul in care este promovata arta arata gradul de cultura al unei tati. Banalitatea, locurile sterse, fara personalitate sunt deprimante. Poate modela artistul gustul artistic al publicului????????? Cred ca da, dar in masura in care si publicul are un anumit grad de cultura.
Comentariu publicat de Rodica Baniceru pe Februarie 7, 2010 la 5:08pm
Este foarte interesant si ar fi de dorit sa se intample si la noi. Din pacate, la noi se practica "din greu" graffiti de o calitate indoielnica si, chiar daca s-au infiintat spatii speciale pentru o asemenea indeletnicire, tot pe blocuri si case le vezi.
Comentariu publicat de Artiel pe Februarie 7, 2010 la 4:54pm

© 2019   Created by Artiel.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor