vreausapictez

timp creativ

 

Cum a fost inceputul? Cum ai debutat?

 Totul a inceput din dragostea pentru frumos. Debutul meu intr-ale picturii, vreau sa spun, prima mea expozitie cu vernisaj, a venit destul de tarziu 1997 - iulie - Videojobcenter, Primăria Beiuş, cand directorul Universitatii populare din Beius pe atunci, Anton Naghiu mi-a propus sa fac o expozitie in cadru acestui institut.
Pana la expozitie am pictat, am mazgalit, am luat peretele la rost, am facut cadouri in dreapta si-n stanga. Ceea ce numeam eu pe atunci pictura nu erau decat niste picturi naive, dar cu potential, dupa cum spuneau altii. Prin acea expozitie de debut, am prins curaj si am continuat studiile la Scoala populara de arta Francisc Hubik Oradea si, bineinteles, a urmat o serie de expozitii personale, prin orasele judetului nostru.

Cum setea mea de cunoastere a fost mai mare, am urmat Facultatea de arte vizuale Oradea, care mi-a deschis portile spre lumea profesionistilor, astfel am expus prin tara, dar si peste hotare, respectiv : Haushalts Hilfs Dien, Illingen, Germania, in Las Vegas SUA prin World Art Foundation la care sunt membru.

Un crucial moment in formarea mea ca pictor l-am intalnit atunci cand am avut ca mentor pe renumita artista Stela Vesa. Am obtinut o serie de premii si am acordat doua interviuri, cu acesta trei, dar cel mai deosebit moment a fost atunci cand am obtinut distintia "Pensula de aur"in tabara internationala de creatie din Bostia Hertegovia in loc Brko.

Toti membrii comunitatii te cunosc ca o colorista de exceptie. Ce rol are culoarea in viata ta?

Culoarea pentru mine inseamna forta, curaj si inspiratie. La inceput m-au fascinat picturile in clarobscur ai marilor maiestrii renastentisti, am cochetat cu acest stil realist invatand de la ei. Astfel m-am lasat dusa de fascinatia culorilor, care mi-a trezit simturile si gandirea pozitivista chiar si in momentele mele de rascruce, cand am descoperit, ca am cancer de col uterin. Aceste culori mi-au pastrat vie dorinta de viata si puterea de a lupta cu o boala necrutatore. Pentru mine cularea mai inseamna viata, optimism si putere.


Povesteste-ne un amanunt picant din viata ta de pictor...
Un moment picant si relativ surprinzator a fost intr-o primavara de 1aprilie 2004 cand vindeam pe Ebay. Atunci cineva a licitat mai mult decat speram cu biduri false, in menirea de a ne depuncta sau pur si simplu sa se joace cu noi si care nu a facut altceva decat sa ne propulseze spre un mai mare succes, dar real.

 

Care sunt cele mai importante atuu-uri ale unui artist de succes?
Nu stiu cum sunt altii,dar mie imi trebuie doar timp, materialele necesare si binenteles inspiratie.Timp am, multumesc lui Dumnezeu,iar materiale la fel,de inspiratie nu mai vorbesc caci o iau de la natura inconjuratoare.Succesul vine sau nu vine,totul depinde daca ai reusit sa transmiti ceva privitorului.Cum prin creeatiile mele incerc sa transmit caldura ca pe-o raza de lumina si speranta in casele celor interesati de lucrarile mele,iar daca reusesc atunci inseamna ca am avut succes.

Ce anume defineste "stilul Elena Bissinger"?
Ce defineste stilul Bissinger? poate un anumit stil de a lucra in cutit, este un stil pe care l-am dobandit in timp, lucrand foarte mult, dar dupa cum vedeti veti gasi printre lucrarile mele si pictura abstracta o alta abordare pe care am lasat-o de izbeliste o perioada si care acum ma incita la a descoperi noi si noi valente. Exista perioade de trecere, trepte sau cicluri prin care un artist trece si care il ajuta sa se descopere si nu il lasa sa se plafoneze. Ma las in voia lor si cine stie ce imi rezerva viitorul.

Care sunt proiectele tale de viitor?
Proiecte, fiecare isi face, dar putine se pot indeplini, traiesc cu speranta ca le voi implini intr-o zi. Unul din ele ar fi sa facem o tabara de creeatie. Impreuna cu sora mea, un alt artist plastic, Mariana Oros, dorim sa organizam un astfel de eveniment pe un teren cu o mare si frumoasa panorama ce se deschide in toata splendoarea de pe dealul Viilor spre toata zona Beiusului si imprejurimile acestuia. Teren de 70 arii avem, o baraca de lemn avem, o fundatie de 8m pe 10m avem, curent si apa avem, pentru a merge mai departe ne trebuie sanatate si bani.Un proiect comun deja ni s-a impinit, caci avem o galerie de arta MARYELEN in Beius pe care am inaugurat-o anul trecut in 2010. Un alt proiect in fasa ar fi sa infiintam o fundatie non profit care sa atraga investitori, sponsori pentru inlesnirea promovarii, tinerelor talente si pentru a incuraja si dirija tineretul spre creatie, dezvoltandu-le capacitatea lor de perceptie a frumosului. 

 

Interviu realizat de Artiel

Vizualizări: 280

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al vreausapictez !

Alătură-te reţelei vreausapictez

Comentariu publicat de George Enache pe August 9, 2011 la 11:34am
Am eu o fundatie nonprofit, daca doresti iti stau la dispozitie ....
Comentariu publicat de MARA pe Aprilie 23, 2011 la 1:33am
Multa putere si speranta de a darama muntii iti doresc pentru ca simt ca esti un om la fel de puternic precum o stanca! Si mult noroc! Ai avut amabilitatea de a-mi raspunde de acolo sus unde esti acum, in comparatie cu un mic naiv ca mine....Si iti multumesc foarte mult!Oricum am reusit sa imi fac un blog al meu ,care e mititel sarcaul, in faza de inceput insa promite mult despre un domeniu uitat al picturii decorative pe mobilier, pahare, vaze sau vase de portelan , farfuruu, sticle, semne de carte etc.Sabinne
Comentariu publicat de Bardi Natalia pe Februarie 14, 2011 la 10:25am

Un interviu plin de sinceritate si caldura! La fel cu lucrarile tale! Sunt impresionata ca ai reusit sa depasesti momentele dramatice din viata ta si sa ne oferi bucurie prin tablourile tale atat de luminoase. Mai mult, galeria ta de arta si gandul de a infiinta o fundatie pentru ajutorarea tinerelor talente,ne da o masura a marinimiei sufletului. Felicitari,nu oricine e in stare!

Multa sanatate si lucrari la fel de reusite!

Comentariu publicat de Tănase George pe Februarie 13, 2011 la 8:56pm
Felicitari pentru interviu!

© 2019   Created by Artiel.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor