vreausapictez

timp creativ


Povestiti-ne un pic despre istoria dvs ca si pictor. Cand ati descoperit pictura? Ce maestri ati avut?
Primul contact cu pictura l-am avut prin anii 1984-85 cand, intamplator am cunoscut un foarte bun pictor de biserici, Vasile Caraman din Bucuresti. Cu el am inceput descifrarea primelor taine ale picturii bisericesti. Apoi mi-am continuat temeinic studiile de pictura bisericeasca dar si de chevalet cu un reputat maestru al artei contemporane, numele sau Gheorghe Raducanu. In paralel am avut sansa sa cunosc pe majoritatea ultimilor mari si reali maestrii ai artei romanesti, C. Baba, Ion Irimescu, Pacea, Piliuta dar si mari teologi si critici de arta, Parintele Galeriu, Valentin Ciuca, Razvan Theodorescu...etc In contact cu toti acesti titani si pe langa ei colectionari de elita ca doctorul Teodorescu, dr. Hortensiu Aldea, Vasile Parizescu...au contribuit la formarea si slefuirea mea ca artist. Este foarte important pentru un tanar aspirant in orice domeniu din arta sa aiba modele de vietuire, daruire si formare a personalitatii artistice!

Ce calitati trebuie sa aibe un artist pentru a picta in ulei?
A picta in ulei nu necesita o calitate  anume pentru artist. Obligatoriul este insusirea tehnicii, cunoasterea solventilor nesesari (uleiuri, esente, sicative) si a culorilor pe baza de ulei. Pentru inceput mai important este ca respectivul pictor sa-si faca un fel de test profesional sa vada ce tehnica iar corespunde stilului sau si mai ales firii sale...(acuarela, grafica, ulei, acrilice,etc) O indemanare si cunoastere mai mare necesita tehnica in cutit..

Care sunt temele dvs de predilectie si de ce?
Pentru mine temele predilecte sunt - Natura, Omul si Icoanele ( dar nu cele de talcioc si bazar) Florile ocupa un loc special in creatia mea si macii in mod deosebit!

Ce proiecte de viitor aveti?
Am mai multe proiecte dar cel mai important este pentru mine onorarea solictarilor de la colectionari si invitatiile la diferitele expozitii (atat in tara cat si in strainatate).

Ce vi se pare definitoriu pentru publicul romanesc de arta?
Referitor la perceptia romanilor fata de arta..este ca peste tot in lume..categorii de iubitori sinceri de arta, colectionari reali si bine intentionati, doritori de frumos pentru casa lor, persoane cu eleganta care stiu cat de  frumos si dainuitor este o opera de arta facuta cadou cuiva la un moment special din viata lui sau ca semn de iubire si pretuire. Dar sigur ca sunt si nelipsitii snobi, cei care considera ca da bine sa atarne cateva tablouri in salon..neaaparat tablouri care se potrivesc cromatic cu mochrta sau covorul....Pentru artistul plastic este important daca stie si poate face diferenta in relatia cu acestia.
Experienta ma indreptateste sa afirm ca in Romania sunt multi iubitori de arta sinceri, fata de cei din occident unde acolo, doar un foarte bun galerist sau inspirat negustor te poate impune, daca nu-i gasesti este foarte greu sa te impui si mai greu sa te afirmi constant. La noi lucrurile ar sta mai bine si mai usor dar problemele apar in zona financiarului...Felicitari pentru demersul dumneavoastra in a promova artisti atat consacrati cat si pe cei in devenire. Din respect pentru acest efort m-am alaturat si eu comunitatii de arta initiat de dvs. si ma simt onorat! Succes,  realizari si satisfactii profesionale tuturor membrilor comunitatii de arta Vreausapictez!

Vizualizări: 262

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al vreausapictez !

Alătură-te reţelei vreausapictez

Comentariu publicat de Bardi Natalia pe Februarie 14, 2011 la 10:44am
Am citit cu placere acest interviu. Mi-a intarit ideea ca oamenii foarte talentati si inteligenti sunt si modesti. Chiar daca au avut in preajma lor personalitati. Chiar daca are alaturi amatori. Nu pot sa spun decat: felicitari!
Comentariu publicat de elena buftea pe Februarie 12, 2011 la 8:26pm
felicitari.imi plac lucrarile dumneavoastra.
Comentariu publicat de Tănase George pe Februarie 11, 2011 la 11:00pm
Felicitari pentru interviu!
Comentariu publicat de Valentin Neagu pe Februarie 11, 2011 la 10:17am
Felicitari domnului Nelu Gradeanu pentru reusitele sale si ma mandresc cu faptul ca un artist de talia sa este din acelasi oras cu mine!

© 2019   Created by Artiel.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor